Pstruzi po piemontsku

Ingredience


Celer řapíkatý 60 g
Cibule 50 g
Citronová kůra 50 g
Hrozinky 30 g
Ocet vinný 30 ml
Olej olivový 20 ml
Pepř černý mletý 5 g
Pstruh 1 kg
Šalvěj čerstvá 20 g
Smetana 12% (konzumní) 100 ml
Sůl 5 g
Víno bílé 40 ml
Vývar rybí 300 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do misky s vlažnou vodou dáme bobtnat na 15 minut hrozinky. Oloupeme cibuli a nasekáme ji. Omyjeme celer a rovněž ho nasekáme. Očistíme pstruhy, vykucháme je a promyjeme pod tekoucí vodou.
  2. V pánvi, ve které budeme připravovat pstruhy, trochu osmažíme na oleji nasekanou cibuli nasekaný celer a šalvěj, přidáme ryby, přilijeme vinný ocet, víno a rybí vývar, přidáme nastrouhanou citronovou kůru, scezené a pokrájené hrozinky, sůl a pepř. Pánev zakryjeme a dusíme ryby na mírném plameni asi 20 minut.
  3. Ryby vyjmeme a položíme na prkénko, stáhneme z nich kůži, vykostíme je a získané plátky dáme na servírovací mísu a udržujeme je teplé. Na mírném plameni necháme omáčku zhoustnout, a potom do ní vmícháme smetanu. Takto připravenou omáčkou přelijeme rybí plátky a hotový pokrm ihned podáváme na stůl.