Pstruzi po piemontsku
Ingredience
Celer řapíkatý |
60 g |
Cibule |
50 g |
Citronová kůra |
50 g |
Hrozinky |
30 g |
Ocet vinný |
30 ml |
Olej olivový |
20 ml |
Pepř černý mletý |
5 g |
Pstruh |
1 kg |
Šalvěj čerstvá |
20 g |
Smetana 12% (konzumní) |
100 ml |
Sůl |
5 g |
Víno bílé |
40 ml |
Vývar rybí |
300 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do misky s vlažnou vodou dáme bobtnat na 15 minut hrozinky. Oloupeme cibuli a nasekáme ji. Omyjeme celer a rovněž ho nasekáme. Očistíme pstruhy, vykucháme je a promyjeme pod tekoucí vodou.
- V pánvi, ve které budeme připravovat pstruhy, trochu osmažíme na oleji nasekanou cibuli nasekaný celer a šalvěj, přidáme ryby, přilijeme vinný ocet, víno a rybí vývar, přidáme nastrouhanou citronovou kůru, scezené a pokrájené hrozinky, sůl a pepř. Pánev zakryjeme a dusíme ryby na mírném plameni asi 20 minut.
- Ryby vyjmeme a položíme na prkénko, stáhneme z nich kůži, vykostíme je a získané plátky dáme na servírovací mísu a udržujeme je teplé. Na mírném plameni necháme omáčku zhoustnout, a potom do ní vmícháme smetanu. Takto připravenou omáčkou přelijeme rybí plátky a hotový pokrm ihned podáváme na stůl.