Kuličky z rybího masa se žampionovo-rajčatovou omáčkou
Ingredience
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Kmín římský |
0.5 kávová lžička |
Skořice mletá |
0.5 kávová lžička |
Žampiony čerstvé |
60 g |
Filé rybí |
450 g |
Kopr čerstvý |
1 polévková lžíce |
Pažitka |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
200 g |
Strouhanka |
4 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Několik snítek pažitky a kopru odložíme na ozdobu, zbytek nakrájíme na malé kousky. Z rybího maso odstraníme pinzetou všechny kosti. Maso osolíme, opepříme, nakrájíme na kousky a rozmixujeme společně se strouhankou, pažitkou a koprem. Přeneseme hmotu do misky.
- Z hmoty tvarujeme kuličky velikosti vlašského ořechu. Aby se nám hmota nelepila na prsty, ruce si navlhčíme studenou vodou.
- Žampiony nakrájíme na plátky. V kastrůlku smícháme rajčata i se šťávou, žampiony, skořici, kmín a přivedeme k varu. Přidáme kuličky z rybího masa a citronovou šťávu, kastrůlek přikryjeme pokličkou a maso dusíme na mírném ohni 10 minut.
- Pokrm upravíme na talířky, ozdobíme pažitkou a ihned podáváme.