Kuličky z rybího masa se žampionovo-rajčatovou omáčkou

Ingredience


Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Kmín římský 0.5 kávová lžička
Skořice mletá 0.5 kávová lžička
Žampiony čerstvé 60 g
Filé rybí 450 g
Kopr čerstvý 1 polévková lžíce
Pažitka 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 200 g
Strouhanka 4 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Několik snítek pažitky a kopru odložíme na ozdobu, zbytek nakrájíme na malé kousky. Z rybího maso odstraníme pinzetou všechny kosti. Maso osolíme, opepříme, nakrájíme na kousky a rozmixujeme společně se strouhankou, pažitkou a koprem. Přeneseme hmotu do misky.
  2. Z hmoty tvarujeme kuličky velikosti vlašského ořechu. Aby se nám hmota nelepila na prsty, ruce si navlhčíme studenou vodou.
  3. Žampiony nakrájíme na plátky. V kastrůlku smícháme rajčata i se šťávou, žampiony, skořici, kmín a přivedeme k varu. Přidáme kuličky z rybího masa a citronovou šťávu, kastrůlek přikryjeme pokličkou a maso dusíme na mírném ohni 10 minut.
  4. Pokrm upravíme na talířky, ozdobíme pažitkou a ihned podáváme.