Zapečená uzená treska

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Brambory rané 750 g
Jalovec 4 ks
Kukuřice 320 g
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Mléko odtučněné 800 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 2 polévková lžíce
Pepř černý celý 4 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 ks
Sůl 1 špetka
Sýr Čedar 60 g
Treska uzená 450 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Brambory vaříme v mírně osolené vodě asi 20 minut. Rybu dáme na velkou pánev, přidáme 1/4 hrnku mléka, jalovec, zrnka pepře a bobkový list, pánev zakryjeme pokličkou a pokrm vaříme 10 minut. Mléko přecedíme a odložíme, rybu necháme mírně vychladnout. Zbavíme ji kůže a všech kostí, maso rozebereme na kousky a dáme do misky.
  2. V kastrůlku rozmícháme mouku v 1 a 3/4 hrnku přecezeného mléka a za stálého míchání povaříme asi minutu. Podle chuti osolíme a opepříme. Omáčkou přelijeme rybu, přidáme kukuřici a zamícháme. Směs přendáme do zapékací misky.
  3. Brambory scedíme a rozmícháme s máslem a zbytkem mléka na kaši. Kaši naneseme na rybu s kukuřicí, posypeme sýrem a pečeme v předehřáté troubě 30 minut. Hotový pokrm zdobíme petrželkou.