Zapečená uzená treska
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Brambory rané |
750 g |
Jalovec |
4 ks |
Kukuřice |
320 g |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Mléko odtučněné |
800 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce |
Pepř černý celý |
4 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 ks |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Čedar |
60 g |
Treska uzená |
450 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Brambory vaříme v mírně osolené vodě asi 20 minut. Rybu dáme na velkou pánev, přidáme 1/4 hrnku mléka, jalovec, zrnka pepře a bobkový list, pánev zakryjeme pokličkou a pokrm vaříme 10 minut. Mléko přecedíme a odložíme, rybu necháme mírně vychladnout. Zbavíme ji kůže a všech kostí, maso rozebereme na kousky a dáme do misky.
- V kastrůlku rozmícháme mouku v 1 a 3/4 hrnku přecezeného mléka a za stálého míchání povaříme asi minutu. Podle chuti osolíme a opepříme. Omáčkou přelijeme rybu, přidáme kukuřici a zamícháme. Směs přendáme do zapékací misky.
- Brambory scedíme a rozmícháme s máslem a zbytkem mléka na kaši. Kaši naneseme na rybu s kukuřicí, posypeme sýrem a pečeme v předehřáté troubě 30 minut. Hotový pokrm zdobíme petrželkou.