Jeseter s čekankou

Ingredience


Čekanka 200 g
Jeseter ruský 600 g
Máslo čerstvé 30 g
Ocet vinný 50 ml
Olej olivový 30 ml
Pepř černý mletý 5 g
Šalotka 40 g
Smetana 12% (konzumní) 50 ml
Sůl 5 g
Víno bílé 10 ml
Worcester (worcesterská omáčka) 5 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyjeme plátky jesetera, osušíme je a dáme stranou. Očistíme čekanku, omyjeme ji a jemně pokrájíme. Oloupeme šalotku a jemně nasekáme. V pánvi rozehřejeme máslo a osmažíme na něm šalotku. Přidáme pokrájenou čekanku a za občasného zamíchání dřevěnou vařečkou ji osmažíme.
  2. Přilijeme vinný ocet a necháme ho na prudkém plameni vyvařit. Přidáme sůl, čerstvě mletý pepř, worcestr a smetanu a vaříme vše na mírném plameni 5 minut za občasného zamíchání.
  3. Mezitím rozehřejeme v nepřilnavé pánvi olej a smažíme na něm několik minut po každé straně plátky jesetera, dokud nebudou nazlátlé. Osolíme je a opepříme čerstvě mletým pepřem, přilijeme bílé víno a necháme ho na prudkém plameni vyvařit. Rozložíme směs s čekankou na servírovací míse, na ni položíme plátky jesetera a hotový pokrm ihned podáváme.