Sardinky z Baltu

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Chilli paprička 1 ks
Cibule 60 g
Ocet vinný 40 ml
Olej olivový 40 ml
Paprika červená 250 g
Pepř černý mletý 5 g
Petržel - nať 30 g
Sardinka obecná 500 g
Sůl 5 g
Víno bílé 50 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Utrhneme sardinkám hlavu, rozevřeme je, vykucháme, vyjmeme jim páteř, dobře je promyjeme, osušíme a trochu osolíme. Papriky pokrájíme na kousky. Oloupeme cibuli a stroužek česneku a oboje jemně nasekáme.
  2. V pánvi rozehřejeme olej a osmažíme na něm nasekanou cibuli a nasekaný stroužek česneku, přidáme pokrájené papriky, osolíme, opeříme a za občasného zamíchání je několik minut smažíme. Nakonec přidáme papričku.
  3. Vložíme sardinky, zalijeme je bílým vínem a vinným octem a asi 10 minut povaříme. Hotový pokrm posypeme petrželkou a ihned podáváme.