Sardinky z Baltu
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Chilli paprička |
1 ks |
Cibule |
60 g |
Ocet vinný |
40 ml |
Olej olivový |
40 ml |
Paprika červená |
250 g |
Pepř černý mletý |
5 g |
Petržel - nať |
30 g |
Sardinka obecná |
500 g |
Sůl |
5 g |
Víno bílé |
50 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Utrhneme sardinkám hlavu, rozevřeme je, vykucháme, vyjmeme jim páteř, dobře je promyjeme, osušíme a trochu osolíme. Papriky pokrájíme na kousky. Oloupeme cibuli a stroužek česneku a oboje jemně nasekáme.
- V pánvi rozehřejeme olej a osmažíme na něm nasekanou cibuli a nasekaný stroužek česneku, přidáme pokrájené papriky, osolíme, opeříme a za občasného zamíchání je několik minut smažíme. Nakonec přidáme papričku.
- Vložíme sardinky, zalijeme je bílým vínem a vinným octem a asi 10 minut povaříme. Hotový pokrm posypeme petrželkou a ihned podáváme.