Závitky ze žraločího masa

Ingredience


Bazalka 10 g
Čekanka 200 g
Citronová šťáva 10 ml
Olej olivový 50 ml
Olivy nakládané 50 g
Pepř černý mletý 5 g
Petržel - nať 40 g
Strouhanka 20 g
Sůl 5 g
Žraločí steak 600 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rybí plátky lehce paličkou na maso naklepeme. Rozdělíme je na poloviny, zarovnáme kraje a odřezky uschováme. Nasekáme bazalku, petrželku, olivy a rybí odřezky a dáme vše do mísy. Dřevěnou vařečkou poté do směsi vmícháme olej a strouhanku v takovém množství, abychom dostali správně hustou směs.
  2. Dáme na každý kus rybího masa trochu připravené směsi, plátky zavineme a spíchneme párátkem. V pánvi rozehřejeme 3 lžíce oleje a za častého otáčení je smažíme 5-6 minut na středním plameni, přičemž je osolíme a opepříme.
  3. Mezitím očistíme listy salátové čekanky, omyjeme, osušíme a promícháme s olejem, citronovou šťávou, špetkou soli a špetkou čerstvě mletého pepře. Takto ochucené listy rozložíme na servírovací mísu. Vyjmeme závitky z pánve a úhledně je urovnáme na čekankové listy. Hotový pokrm podáváme horký nebo vlažný.