Řezy z mořského jazyka se žampiony a rajčaty

Ingredience


Brambory pečené 600 g
Citronová šťáva 20 ml
Máslo čerstvé 80 g
Mořský jazyk 600 g
Mouka pšeničná hladká T 650 60 g
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Rajčata 80 g
Sůl 1 kávová lžička
Žampiony čerstvé 80 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Filety nakrájíme na menší plátky, posypeme solí a pepřem. Obalíme v mouce a usmažíme z obou stran na pánvi s rozehřátým máslem. Vyjmeme z pánve a udržujeme v teple.
  2. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Rajčata spaříme, oloupeme a zbavíme jadérek. Nakrájíme je také na plátky. Na stejné pánvi, kde jsme smažili rybu, orestujeme nakrájené žampiony a rajčata.
  3. Na talíře upravíme ryby, obložíme plátky žampionů a rajčat, zakapeme citronovou šťávou a pokapeme trochou másla z pánve.
  4. Jako přílohu použijeme pečené brambory.