Řezy z mořského jazyka se žampiony a rajčaty
Ingredience
Brambory pečené |
600 g |
Citronová šťáva |
20 ml |
Máslo čerstvé |
80 g |
Mořský jazyk |
600 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
60 g |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Rajčata |
80 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Žampiony čerstvé |
80 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Filety nakrájíme na menší plátky, posypeme solí a pepřem. Obalíme v mouce a usmažíme z obou stran na pánvi s rozehřátým máslem. Vyjmeme z pánve a udržujeme v teple.
- Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Rajčata spaříme, oloupeme a zbavíme jadérek. Nakrájíme je také na plátky. Na stejné pánvi, kde jsme smažili rybu, orestujeme nakrájené žampiony a rajčata.
- Na talíře upravíme ryby, obložíme plátky žampionů a rajčat, zakapeme citronovou šťávou a pokapeme trochou másla z pánve.
- Jako přílohu použijeme pečené brambory.