Losos s cuketami
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Cuketa |
300 g |
Losos - filety |
700 g |
Olej olivový |
50 ml |
Pepř černý mletý |
5 g |
Petržel - nať |
40 g |
Sůl |
5 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Odkrojíme z lososích plátků tučné části, plátky omyjeme, osušíme a ostrým nožem pokrájíme na trojúhelníky. Odřízneme stopku z cuket, cukety omyjeme a pokrájíme na kostičky. Oloupeme 1 stroužek česneku, omyjeme a lehce podrtíme. Omyjeme petrželku a nasekáme.
- Nalijeme do pánve 3 lžíce oleje a lehce na něm osmažíme 1 stroužek česneku, přidáme kostičky cuket, špetku soli a špetku čerstvě mletého pepře. Smažíme kostičky cuket 7-8 minut za občasného zamíchání. Nakonec je posypeme nasekanou petrželkou.
- Mezitím rozehřejeme v pánvi zbývající olej a smažíme na něm asi 10 minut na mírném plameni předem osolené a čerstvě mletým pepřem ochucené kusy lososího masa s kůží, dokud nebude kůže křupavá.
- Zakryjeme pánev pokličkou a dusíme vše asi 2 minuty na středním plameni. Vyjmeme z kostiček cuket česnek a vyhodíme ho, cukety přemístíme na servírovací mísu, na ně rozložíme kusy lososího masa a hotový pokrm ihned podáváme.