Losos s cuketami

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Cuketa 300 g
Losos - filety 700 g
Olej olivový 50 ml
Pepř černý mletý 5 g
Petržel - nať 40 g
Sůl 5 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Odkrojíme z lososích plátků tučné části, plátky omyjeme, osušíme a ostrým nožem pokrájíme na trojúhelníky. Odřízneme stopku z cuket, cukety omyjeme a pokrájíme na kostičky. Oloupeme 1 stroužek česneku, omyjeme a lehce podrtíme. Omyjeme petrželku a nasekáme.
  2. Nalijeme do pánve 3 lžíce oleje a lehce na něm osmažíme 1 stroužek česneku, přidáme kostičky cuket, špetku soli a špetku čerstvě mletého pepře. Smažíme kostičky cuket 7-8 minut za občasného zamíchání. Nakonec je posypeme nasekanou petrželkou.
  3. Mezitím rozehřejeme v pánvi zbývající olej a smažíme na něm asi 10 minut na mírném plameni předem osolené a čerstvě mletým pepřem ochucené kusy lososího masa s kůží, dokud nebude kůže křupavá.
  4. Zakryjeme pánev pokličkou a dusíme vše asi 2 minuty na středním plameni. Vyjmeme z kostiček cuket česnek a vyhodíme ho, cukety přemístíme na servírovací mísu, na ně rozložíme kusy lososího masa a hotový pokrm ihned podáváme.