Pečená treska s petrželkou

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Citronová šťáva 20 ml
Olej olivový 40 ml
Pepř černý mletý 5 g
Petržel - nať 40 g
Strouhanka 20 g
Sůl 5 g
Treska aljašská 1 kg
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Tresky očistíme, odřízneme jim hlavu a ocas, otevřeme je a vykucháme, odstraníme kosti a ploutve a opatrně ryby rozevřeme na plocho. Promyjeme je a dobře osušíme kuchyňskou utěrkou. Omyjeme petrželku, jemně ji osušíme, oloupeme 1 stroužek česneku a nasekáme ho společně s petrželkou.
  2. Rozetřeme po dně pekáče trochu oleje a rozložíme v něm naplocho otevřené tresky. Posypeme je nasekanou směsí česneku a petrželky, osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem. Zalijeme zbývajícím olejem a posypeme strouhankou.
  3. Pekáč dáme asi na 10 minut do trouby předehřáté na 200 °C. Po vytažení pekáče z trouby rozložíme tresky na servírovací mísu, zastříkneme je citronovou šťávou a horké podáváme.