Rösti s pečenou zeleninou

Ingredience


Brambory 900 g
Česnek 8 ks
Cibule 2 ks
Cuketa 2 ks
Fenykl čerstvý 1 ks
Med včelí 20 g
Ocet ze šampaňského - Balsamic 20 ml
Olej kukuřičný 50 ml
Olej olivový extra panenský 80 ml
Paprika červená 1 ks
Pepř černý mletý 10 g
Pesto 30 g
Rajčata 300 g
Rozmarýn čerstvý 20 g
Sůl 10 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ve velké míse smícháme olej, ocet a med. Přidáme papriku pokrájenou na čtvrtiny, cuketu na plátky, cibuli na čtvrtiny, fenykl, rajčata, česnek a rozmarýn. Zeleninu obalíme v marinádě a necháme 1 hodinu odležet.
  2. Brambory uvaříme, necháme zchladnout a nahrubo nastrouháme.
  3. Zeleninu kromě rajčat a česneku dáme s marinádou do pekáče a pečeme v rozehřáté troubě na 200 °C cca 25 minut. Poté přidáme rajčata a česnek a pečeme dalších 15 minut, až je zelenina měkká.
  4. Brambory opepříme a vytvaruje 4 placky, které opékáme cca 6 minut z každé strany dozlatova.
  5. Zálivku připravíme z pesta, olivového oleje a vody. Veškeré ingredince promícháme. Na placky navršíme zeleninu a pokapeme zálivkou. Dochutíme solí, pepřem a podáváme.