Rösti s pečenou zeleninou
Ingredience
Brambory |
900 g |
Česnek |
8 ks |
Cibule |
2 ks |
Cuketa |
2 ks |
Fenykl čerstvý |
1 ks |
Med včelí |
20 g |
Ocet ze šampaňského - Balsamic |
20 ml |
Olej kukuřičný |
50 ml |
Olej olivový extra panenský |
80 ml |
Paprika červená |
1 ks |
Pepř černý mletý |
10 g |
Pesto |
30 g |
Rajčata |
300 g |
Rozmarýn čerstvý |
20 g |
Sůl |
10 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Ve velké míse smícháme olej, ocet a med. Přidáme papriku pokrájenou na čtvrtiny, cuketu na plátky, cibuli na čtvrtiny, fenykl, rajčata, česnek a rozmarýn. Zeleninu obalíme v marinádě a necháme 1 hodinu odležet.
- Brambory uvaříme, necháme zchladnout a nahrubo nastrouháme.
- Zeleninu kromě rajčat a česneku dáme s marinádou do pekáče a pečeme v rozehřáté troubě na 200 °C cca 25 minut. Poté přidáme rajčata a česnek a pečeme dalších 15 minut, až je zelenina měkká.
- Brambory opepříme a vytvaruje 4 placky, které opékáme cca 6 minut z každé strany dozlatova.
- Zálivku připravíme z pesta, olivového oleje a vody. Veškeré ingredince promícháme. Na placky navršíme zeleninu a pokapeme zálivkou. Dochutíme solí, pepřem a podáváme.