Pstruh v solné krustě

Ingredience


Česnek 3 stroužek
Kopr čerstvý 2 ks
Kopr sterilovaný 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 špetka
Pstruh 1 kg
Rozmarýn čerstvý 2 ks
Rozmarýn sušený 1 kávová lžička
Sůl mořská 2 kg
Tymián čerstvý 2 ks
Tymián sušený 1 kávová lžička
Vaječný bílek slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Troubu předehřejeme na 240 °C. Mořskou sůl smícháme v míse se sušenými bylinkami, česnekem a bílkem. Všechny krystaly hrubé mořské soli musejí být vlhké.
  2. Pstruhy nařízneme na břiše a odstraníme z nich vnitřnosti. Ryby omyjeme a osušíme, břišní dutinu ryb opláchneme a do ní vetřeme trochu soli a pepře a dovnitř vložíme čerstvé bylinky. Velký plech vyložíme dvojitou vrstvou alobalu tak, aby alobal přesahoval přes okraje, na alobal upravíme silnou vrstvu ochucené soli, na ni položíme ryby a navrch naneseme zbytek soli. Okraje alobalu přehneme přes ryby.
  3. Pečeme v předehřáté troubě 25 minut. Potom troubu vypneme, ale ryby necháme ještě 10 minut v troubě dojít. Před podáváním rozbalíme alobal, solnou krustu rozbijeme a ryby vyjmeme a ihned podáváme.