Pstruh v solné krustě
Ingredience
Česnek |
3 stroužek |
Kopr čerstvý |
2 ks |
Kopr sterilovaný |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pstruh |
1 kg |
Rozmarýn čerstvý |
2 ks |
Rozmarýn sušený |
1 kávová lžička |
Sůl mořská |
2 kg |
Tymián čerstvý |
2 ks |
Tymián sušený |
1 kávová lžička |
Vaječný bílek slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Troubu předehřejeme na 240 °C. Mořskou sůl smícháme v míse se sušenými bylinkami, česnekem a bílkem. Všechny krystaly hrubé mořské soli musejí být vlhké.
- Pstruhy nařízneme na břiše a odstraníme z nich vnitřnosti. Ryby omyjeme a osušíme, břišní dutinu ryb opláchneme a do ní vetřeme trochu soli a pepře a dovnitř vložíme čerstvé bylinky. Velký plech vyložíme dvojitou vrstvou alobalu tak, aby alobal přesahoval přes okraje, na alobal upravíme silnou vrstvu ochucené soli, na ni položíme ryby a navrch naneseme zbytek soli. Okraje alobalu přehneme přes ryby.
- Pečeme v předehřáté troubě 25 minut. Potom troubu vypneme, ale ryby necháme ještě 10 minut v troubě dojít. Před podáváním rozbalíme alobal, solnou krustu rozbijeme a ryby vyjmeme a ihned podáváme.