Polévka rajská

Ingredience


Bobkový list 0.5 ks
Celer bulvový 0.25 ks
Cibule 0.5 ks
Citrony 0.5 ks
Cukr krupice 1 kávová lžička
Hovězí vývar základní 1.25 l
Máslo čerstvé 50 g
Mouka pšeničná hladká T 650 40 g
Mrkev kořen 0.5 ks
Pepř černý celý 4 ks
Petržel kořen 0.5 ks
Rajčata 500 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli a kořenovou zeleninu nakrájíme a osmahneme na tuku. Přidáme pokrájená rajčata, roztlučená zrnka pepře, bobkový list a vše dusíme doměkka.
  2. Směs prolisujeme, z másla a mouky připravíme světlou jíšku, přidáme prolisovanou směs, zalijeme polévkou a necháme přejít varem. Polévku osolíme a přidáme cukr a citronovou šťávu.
  3. Pokud nemáme čerstvá rajčata, použijeme při přípravě polévky rajčatový protlak.