Polévka rajská
Ingredience
Bobkový list |
0.5 ks |
Celer bulvový |
0.25 ks |
Cibule |
0.5 ks |
Citrony |
0.5 ks |
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Hovězí vývar základní |
1.25 l |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
40 g |
Mrkev kořen |
0.5 ks |
Pepř černý celý |
4 ks |
Petržel kořen |
0.5 ks |
Rajčata |
500 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cibuli a kořenovou zeleninu nakrájíme a osmahneme na tuku. Přidáme pokrájená rajčata, roztlučená zrnka pepře, bobkový list a vše dusíme doměkka.
- Směs prolisujeme, z másla a mouky připravíme světlou jíšku, přidáme prolisovanou směs, zalijeme polévkou a necháme přejít varem. Polévku osolíme a přidáme cukr a citronovou šťávu.
- Pokud nemáme čerstvá rajčata, použijeme při přípravě polévky rajčatový protlak.