Ančovičková omáčka

Ingredience


Ančovičky konzervované 30 g
Bylinky čerstvé - svazek 1 polévková lžíce
Cibule 1 ks
Hovězí vývar základní 320 ml
Máslo čerstvé 30 g
Ocet vinný 30 ml
Pepř černý mletý 1 g
Smetana 33% (šlehačka) 100 ml
Sůl 1 g
Základní světlá omáčka 25 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na másle orestujeme najemno nasekanou cibulku. K cibulce přimícháme nasekané ančovičky a promícháme. Hned zalijeme hovězím vývarem a vinným octem. Na mírném plameni povaříme 20 minut.
  2. Nakonec promícháme s nasekanými bylinkami, smetanou a základní světlou omáčkou. Dle chuti osolíme a opepříme. Jakmile se chutě spojí, sundáme z tepla.