Ančovičková omáčka
Ingredience
Ančovičky konzervované |
30 g |
Bylinky čerstvé - svazek |
1 polévková lžíce |
Cibule |
1 ks |
Hovězí vývar základní |
320 ml |
Máslo čerstvé |
30 g |
Ocet vinný |
30 ml |
Pepř černý mletý |
1 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
100 ml |
Sůl |
1 g |
Základní světlá omáčka |
25 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na másle orestujeme najemno nasekanou cibulku. K cibulce přimícháme nasekané ančovičky a promícháme. Hned zalijeme hovězím vývarem a vinným octem. Na mírném plameni povaříme 20 minut.
- Nakonec promícháme s nasekanými bylinkami, smetanou a základní světlou omáčkou. Dle chuti osolíme a opepříme. Jakmile se chutě spojí, sundáme z tepla.