Čokoládové bochánky se zázvorem

Ingredience


Čokoláda hořká 125 g
Cukr krupice 150 g
Kakao - prášek 1 polévková lžíce
Mléko plnotučné 300 ml
Rýžový škrob 1 polévková lžíce
Samokypřicí mouka 100 g
Tuk 100 g
Vejce slepičí 4 ks
Zázvor celý 50 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Čtyři žáruvzdorné misky vytřeme tukem. Smícháme tuk na pečení, mouku, 130 g cukru, dvě vejce a kakao. Směs promícháme, přidáme nasekaný zázvor s 25 g čokolády na kousky. Vyválíme těsto, rozdělíme ho do misek do tří čtvrtin, přikryjeme pečícím papírem a alobalem a vaříme v páře čtyřicet pět minut.
  2. Utřeme dva žloutky, cukr, škrob, teplé mléko, směs povaříme do zhoustnutí. Do krému přidáme zbytek nalámané čokolády a ohříváme, až se čokoláda rozpustí.
  3. Hotové bochánky polijeme krémem.