Čokoládové bochánky se zázvorem
Ingredience
Čokoláda hořká |
125 g |
Cukr krupice |
150 g |
Kakao - prášek |
1 polévková lžíce |
Mléko plnotučné |
300 ml |
Rýžový škrob |
1 polévková lžíce |
Samokypřicí mouka |
100 g |
Tuk |
100 g |
Vejce slepičí |
4 ks |
Zázvor celý |
50 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 55 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Čtyři žáruvzdorné misky vytřeme tukem. Smícháme tuk na pečení, mouku, 130 g cukru, dvě vejce a kakao. Směs promícháme, přidáme nasekaný zázvor s 25 g čokolády na kousky. Vyválíme těsto, rozdělíme ho do misek do tří čtvrtin, přikryjeme pečícím papírem a alobalem a vaříme v páře čtyřicet pět minut.
- Utřeme dva žloutky, cukr, škrob, teplé mléko, směs povaříme do zhoustnutí. Do krému přidáme zbytek nalámané čokolády a ohříváme, až se čokoláda rozpustí.
- Hotové bochánky polijeme krémem.