Plátky kambaly se zeleninou
Ingredience
Bazalka |
10 g |
Cibulka jarní |
30 g |
Kambala |
600 g |
Lilek |
250 g |
Olej olivový |
40 ml |
Pepř černý mletý |
5 g |
Rajčata |
300 g |
Sůl |
5 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Plátky kambaly opatrně omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem. Odřízneme stopky z lilků, lilky omyjeme a pokrájíme na kostičky. Cibulku jemně nasekáme.
- Ve vařící vodě spaříme rajčata, scedíme je, oloupeme, zbavíme semínek, necháme je okapat v cedníku a potom je pokrájíme na kostičky. V pánvi osmažíme na oleji cibulku. Přidáme pokrájený lilek a smažíme za občasného zamíchání asi 10 minut. Přisypeme kostičky rajčat, osolíme, opepříme a dusíme je na prudkém plameni asi 3 minuty.
- Mezitím povaříme v páře asi 7 minut rybí plátky. Na servírovací mísu rozmístíme směs lilků a rajčat, navrch rozložíme rybí plátky, posypeme je omytými a roztrhanými lístky bazalky a hotový horký pokrm podáváme.