Úhoř na jehle s vinným octem
Ingredience
Bobkový list |
6 ks |
Ocet vinný |
200 ml |
Olej olivový |
40 ml |
Pepř černý mletý |
5 g |
Sůl |
5 g |
Úhoř říční |
800 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V misce smícháme špetku soli a špetku pepře s vinným octem, přidáme 2 lžíce oleje a vidličkou vyšleháme marinádu. Omyjeme připraveného úhoře, pokrájíme na kusy a vložíme do mísy. Zalijeme marinádou a necháme 1/2 hodiny za občasného obracení na chladném místě marinovat.
- Kusy úhoře scedíme a napícháme na dlouhé dřevěné jehly střídavě s bobkovými listy. Vložíme do olejem vytřeného pekáče, který dáme do trouby předehřáté na 200 °C. Pečeme asi 20 minut a během pečení jehly několikrát otočíme.
- Pekáč vytáhneme, položíme jehly na servírovací mísu a hotový pokrm ihned podáváme.