Úhoř na jehle s vinným octem

Ingredience


Bobkový list 6 ks
Ocet vinný 200 ml
Olej olivový 40 ml
Pepř černý mletý 5 g
Sůl 5 g
Úhoř říční 800 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V misce smícháme špetku soli a špetku pepře s vinným octem, přidáme 2 lžíce oleje a vidličkou vyšleháme marinádu. Omyjeme připraveného úhoře, pokrájíme na kusy a vložíme do mísy. Zalijeme marinádou a necháme 1/2 hodiny za občasného obracení na chladném místě marinovat.
  2. Kusy úhoře scedíme a napícháme na dlouhé dřevěné jehly střídavě s bobkovými listy. Vložíme do olejem vytřeného pekáče, který dáme do trouby předehřáté na 200 °C. Pečeme asi 20 minut a během pečení jehly několikrát otočíme.
  3. Pekáč vytáhneme, položíme jehly na servírovací mísu a hotový pokrm ihned podáváme.