Nadívaný mořský vlk
Ingredience
Brambory zimní |
600 g |
Mořský vlk |
1200 g |
Olej olivový |
40 ml |
Pepř černý mletý |
5 g |
Petržel - nať |
40 g |
Šafrán |
5 g |
Strouhanka |
20 g |
Sůl |
5 g |
Sýr Parmezán |
30 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
Víno bílé |
100 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oškrábeme z ryby šupiny, vykucháme ji, celou ji otevřeme a vyjmeme páteř, pak vhodnou pinzetou odstraníme zbývající kosti, rybu promyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Oloupeme vejce natvrdo a nasekáme ho. Omyjeme petrželku, osušíme ji a jemně nasekáme.
- Do mísy dáme nasekané vejce, přidáme nasekanou petrželku, strouhanku, nastrouhaný sýr a po špetce soli a pepře. Dřevěnou vařečkou všechny ingredience důkladně promícháme a směsí naplníme připravenou rybu tak, aby nabyla původní formy. Okraje břicha stlačíme k sobě. Oloupeme brambory, omyjeme je a pokrájíme na kolečka.
- Vytřeme dno pekáče trochou oleje, rozložíme v něm kolečka brambor, posypeme je solí a čerstvě mletým pepřem a zastříkněte je trochou oleje. Navrch položíme rybu s nádivkou, osolíme ji a opepříme, přelijeme zbývajícím olejem, přilijeme víno a 1 dl vody, ve které jsme rozmíchali šafrán. Dáme pekáč na 20-30 minut do trouby předehřáté na 180 °C a každou chvíli přelijeme rybu vypečenou šťávou. Vyjmeme ji, pokrájíme na plátky a podáváme ji horkou s kolečky brambor.