Nadívaný mořský vlk

Ingredience


Brambory zimní 600 g
Mořský vlk 1200 g
Olej olivový 40 ml
Pepř černý mletý 5 g
Petržel - nať 40 g
Šafrán 5 g
Strouhanka 20 g
Sůl 5 g
Sýr Parmezán 30 g
Vejce slepičí 1 ks
Víno bílé 100 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oškrábeme z ryby šupiny, vykucháme ji, celou ji otevřeme a vyjmeme páteř, pak vhodnou pinzetou odstraníme zbývající kosti, rybu promyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Oloupeme vejce natvrdo a nasekáme ho. Omyjeme petrželku, osušíme ji a jemně nasekáme.
  2. Do mísy dáme nasekané vejce, přidáme nasekanou petrželku, strouhanku, nastrouhaný sýr a po špetce soli a pepře. Dřevěnou vařečkou všechny ingredience důkladně promícháme a směsí naplníme připravenou rybu tak, aby nabyla původní formy. Okraje břicha stlačíme k sobě. Oloupeme brambory, omyjeme je a pokrájíme na kolečka.
  3. Vytřeme dno pekáče trochou oleje, rozložíme v něm kolečka brambor, posypeme je solí a čerstvě mletým pepřem a zastříkněte je trochou oleje. Navrch položíme rybu s nádivkou, osolíme ji a opepříme, přelijeme zbývajícím olejem, přilijeme víno a 1 dl vody, ve které jsme rozmíchali šafrán. Dáme pekáč na 20-30 minut do trouby předehřáté na 180 °C a každou chvíli přelijeme rybu vypečenou šťávou. Vyjmeme ji, pokrájíme na plátky a podáváme ji horkou s kolečky brambor.