Řezy z mořského jazyka s humrem
Ingredience
Brambory pečené |
600 g |
Citronová šťáva |
25 ml |
Humr |
80 g |
Máslo čerstvé |
25 g |
Mořský jazyk |
600 g |
Omáčka Kari |
120 ml |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Sůl |
2 špetka |
Vývar rybí |
150 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 12 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Filety rozkrojíme na 4 porce, vložíme do hrnce, přidáme 1 lžíci másla, podlijeme vývarem, osolíme, opepříme, zakápneme citronovou šťávou a zakryté povaříme 12 minut. Vařené maso z humra nakrájíme na plátečky.
- Filety rozdělíme na talíře, na ně položíme kousky humra a přelijeme horkou kari omáčkou. Podáváme s pečeným bramborem.