Řezy z mořského jazyka s humrem

Ingredience


Brambory pečené 600 g
Citronová šťáva 25 ml
Humr 80 g
Máslo čerstvé 25 g
Mořský jazyk 600 g
Omáčka Kari 120 ml
Pepř černý mletý 2 špetka
Sůl 2 špetka
Vývar rybí 150 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Filety rozkrojíme na 4 porce, vložíme do hrnce, přidáme 1 lžíci másla, podlijeme vývarem, osolíme, opepříme, zakápneme citronovou šťávou a zakryté povaříme 12 minut. Vařené maso z humra nakrájíme na plátečky.
  2. Filety rozdělíme na talíře, na ně položíme kousky humra a přelijeme horkou kari omáčkou. Podáváme s pečeným bramborem.