Vepřová panenka s tymiánem
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Česnek |
6 stroužek |
Klobása Chorizo |
200 g |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sádlo syrové |
50 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Tymián čerstvý |
2 ks |
Vepřová panenka |
650 g |
Voda pitná |
170 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Maso nakrájíme na kostky, vložíme do hrnce, přidáme nahrubo nakrájený česnek, snítky tymiánu a bobkový list. Osolíme, opepříme a vaříme ve 170 ml vody na mírném ohni asi 15 minut.
- Paprikovou klobásu nakrájíme na plátky, promícháme s mletou sladkou paprikou a přidáme k masu. Jako poslední přimícháme vepřové sádlo.
- Dusíme v odkryté nádobě, dokud se voda neodpaří.
- Podáváme horké.