Vepřová panenka s tymiánem

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Česnek 6 stroužek
Klobása Chorizo 200 g
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 špetka
Sádlo syrové 50 g
Sůl 1 kávová lžička
Tymián čerstvý 2 ks
Vepřová panenka 650 g
Voda pitná 170 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso nakrájíme na kostky, vložíme do hrnce, přidáme nahrubo nakrájený česnek, snítky tymiánu a bobkový list. Osolíme, opepříme a vaříme ve 170 ml vody na mírném ohni asi 15 minut.
  2. Paprikovou klobásu nakrájíme na plátky, promícháme s mletou sladkou paprikou a přidáme k masu. Jako poslední přimícháme vepřové sádlo.
  3. Dusíme v odkryté nádobě, dokud se voda neodpaří.
  4. Podáváme horké.