Řezy z mořského jazyka se sardelovou pastou

Ingredience


Brambory pečené 600 g
Citronová šťáva 10 ml
Máslo čerstvé 75 g
Mořský jazyk 600 g
Mouka pšeničná hladká T 650 60 g
Sardelová pasta 12 g
Strouhanka 80 g
Vejce slepičí 2 ks
Vývar rybí 200 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Filety rozkrojíme na 4 plátky, vaříme v rybím vývaru s 1 lžící másla a 1 lžičkou citronové šťávy 12 minut.
  2. Uvařené plátky potřeme slabou vrstvou sardelové pasty, zavineme do závitků, obalíme v mouce, namočíme v rozšlehaných vejcích a nakonec obalíme ve strouhance.
  3. Usmažíme dozlatova na pánvi s rozehřátými 2 lžícemi másla.
  4. Podáváme s pečeným bramborem.