Řezy z mořského jazyka se sardelovou pastou
Ingredience
Brambory pečené |
600 g |
Citronová šťáva |
10 ml |
Máslo čerstvé |
75 g |
Mořský jazyk |
600 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
60 g |
Sardelová pasta |
12 g |
Strouhanka |
80 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
Vývar rybí |
200 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Filety rozkrojíme na 4 plátky, vaříme v rybím vývaru s 1 lžící másla a 1 lžičkou citronové šťávy 12 minut.
- Uvařené plátky potřeme slabou vrstvou sardelové pasty, zavineme do závitků, obalíme v mouce, namočíme v rozšlehaných vejcích a nakonec obalíme ve strouhance.
- Usmažíme dozlatova na pánvi s rozehřátými 2 lžícemi másla.
- Podáváme s pečeným bramborem.