Telecí ledviny v omáčce z bílého vína
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Chilli paprička sušená |
0.5 ks |
Cibule |
1 ks |
Citrony |
1 ks |
Hovězí vývar základní |
60 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
3 polévková lžíce |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 kávová lžička |
Telecí ledviny |
750 g |
Tymián čerstvý |
1 ks |
Víno bílé |
3 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Citron vylisujeme a šťávu nalijeme do misky. Vložíme do ní omyté ledviny a necháme marinovat 15 minut. Poté ledviny vyjmeme, omyjeme horkou vodou a nakrájíme na větší kostky. Opepříme.
- Na pánvi rozehřejeme olej a opékáme na něm ledviny ze všech stran. Měkké opečené ledviny přendáme do jiné nádoby a na šťávě, kterou v pánvi pustily, osmahneme cibuli. Potom přisypeme mouku, dobře promícháme a zpěníme. Přilijeme vývar a bílé víno.
- Omáčku okořeníme rozmělněnou sušenou chilli papričkou, bobkovým listem a najemno nasekaným tymiánem. Nakonec přidáme sůl, pepř, mletou papriku a dusíme nezakryté, abychom dosáhli odpaření vody a zhoustnutí omáčky. Průběžne mícháme.
- Do omáčky vložíme zpět ledviny a dusíme na mírném ohni ještě asi 5 minut.
- Podáváme teplé.