Telecí ledviny v omáčce z bílého vína

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Chilli paprička sušená 0.5 ks
Cibule 1 ks
Citrony 1 ks
Hovězí vývar základní 60 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 3 polévková lžíce
Olej rostlinný 3 polévková lžíce
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 kávová lžička
Telecí ledviny 750 g
Tymián čerstvý 1 ks
Víno bílé 3 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Citron vylisujeme a šťávu nalijeme do misky. Vložíme do ní omyté ledviny a necháme marinovat 15 minut. Poté ledviny vyjmeme, omyjeme horkou vodou a nakrájíme na větší kostky. Opepříme.
  2. Na pánvi rozehřejeme olej a opékáme na něm ledviny ze všech stran. Měkké opečené ledviny přendáme do jiné nádoby a na šťávě, kterou v pánvi pustily, osmahneme cibuli. Potom přisypeme mouku, dobře promícháme a zpěníme. Přilijeme vývar a bílé víno.
  3. Omáčku okořeníme rozmělněnou sušenou chilli papričkou, bobkovým listem a najemno nasekaným tymiánem. Nakonec přidáme sůl, pepř, mletou papriku a dusíme nezakryté, abychom dosáhli odpaření vody a zhoustnutí omáčky. Průběžne mícháme.
  4. Do omáčky vložíme zpět ledviny a dusíme na mírném ohni ještě asi 5 minut.
  5. Podáváme teplé.