Jogurt s karamelem a rybízem

Ingredience


Citrony 1 ks
Cukr krupice 3 polévková lžíce
Jogurt bílý 800 g
Rybíz červený 220 g
Skořice mletá 0.25 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Citron dobře omyjeme a ostrouháme z něj kůru. Gril předehřejeme na středně vysokou teplotu. Červený rybíz a 1 lžíci cukru dáme do kastrůlku a zahříváme na mírném ohni, dokud se z rybízu nezačne uvolňovat šťáva. Kastrůlek odstavíme, do rybízu přimícháme citronovou kůru a směs odložíme.
  2. Do misky dáme jogurt a ochutíme skořicí. Rybíz rozdělíme do misek ze žáruvzdorného materiálu. Na něj upravíme ochucený jogurt a navrch nasypeme zbytek cukru. Misky dáme na plech, postavíme pod předehřátý gril a dezert grilujeme 5 minut, dokud vrstva cukru na povrchu jogurtu nezezlátne. Dezert necháme vychladnout a uložíme na 30 minut do chladničky. Před podáváním dezert ozdobíme kuličkami rybízu.