Jogurt s karamelem a rybízem
Ingredience
Citrony |
1 ks |
Cukr krupice |
3 polévková lžíce |
Jogurt bílý |
800 g |
Rybíz červený |
220 g |
Skořice mletá |
0.25 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Citron dobře omyjeme a ostrouháme z něj kůru. Gril předehřejeme na středně vysokou teplotu. Červený rybíz a 1 lžíci cukru dáme do kastrůlku a zahříváme na mírném ohni, dokud se z rybízu nezačne uvolňovat šťáva. Kastrůlek odstavíme, do rybízu přimícháme citronovou kůru a směs odložíme.
- Do misky dáme jogurt a ochutíme skořicí. Rybíz rozdělíme do misek ze žáruvzdorného materiálu. Na něj upravíme ochucený jogurt a navrch nasypeme zbytek cukru. Misky dáme na plech, postavíme pod předehřátý gril a dezert grilujeme 5 minut, dokud vrstva cukru na povrchu jogurtu nezezlátne. Dezert necháme vychladnout a uložíme na 30 minut do chladničky. Před podáváním dezert ozdobíme kuličkami rybízu.