Jogurtová zmrzlina s lesním ovocem
Ingredience
Jahody zahradní |
150 g |
Jogurt bílý |
300 g |
Maliny |
1 hrnek |
Ostružiny |
1 hrnek |
Vejce slepičí |
1 ks |
Víno bílé |
2 dl |
Želatina |
2 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Ostružiny, maliny a jahody rozmixujeme na hladké pyré, které ještě protlačíme sítem, abychom z něj odstranili všechna semena.
- Vejce rozklepneme a oddělíme žloutek od bílku. Žloutek smícháme s jogurtem a zamícháme do ovocného pyré. Bílek odložíme.
- Víno nalijeme do misky ze žáruvzdorného materiálu a posypeme želatinou. Necháme 5 minut stát, potom misku postavíme nad vroucí vodu a necháme želatinu rozpustit. Roztok nalijeme za stálého šlehání do ovocného pyré. Hmotu upravíme do nádoby a uložíme na 2 hodiny do chladničky.
- Z bílku ušleháme tuhý sníh. Ztuhlou ovocnou směs vyjmeme z chladničky, vmícháme do ní sníh z bílků a vrátíme na další 2 hodiny zpátky do chladničky. Hotovou zmrzlinu upravíme do pohárů a zdobíme čerstvým ovocem.