Jogurtová zmrzlina s lesním ovocem

Ingredience


Jahody zahradní 150 g
Jogurt bílý 300 g
Maliny 1 hrnek
Ostružiny 1 hrnek
Vejce slepičí 1 ks
Víno bílé 2 dl
Želatina 2 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ostružiny, maliny a jahody rozmixujeme na hladké pyré, které ještě protlačíme sítem, abychom z něj odstranili všechna semena.
  2. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutek od bílku. Žloutek smícháme s jogurtem a zamícháme do ovocného pyré. Bílek odložíme.
  3. Víno nalijeme do misky ze žáruvzdorného materiálu a posypeme želatinou. Necháme 5 minut stát, potom misku postavíme nad vroucí vodu a necháme želatinu rozpustit. Roztok nalijeme za stálého šlehání do ovocného pyré. Hmotu upravíme do nádoby a uložíme na 2 hodiny do chladničky.
  4. Z bílku ušleháme tuhý sníh. Ztuhlou ovocnou směs vyjmeme z chladničky, vmícháme do ní sníh z bílků a vrátíme na další 2 hodiny zpátky do chladničky. Hotovou zmrzlinu upravíme do pohárů a zdobíme čerstvým ovocem.