Zapečené řezy z mořského jazyka

Ingredience


Máslo čerstvé 20 g
Omáčka rajčatová 100 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Žampiony čerstvé 60 g
Hovězí vývar základní 200 ml
Máslo čerstvé 30 g
Mořský jazyk 600 g
Pepř černý mletý 3 špetka
Petržel kudrnka 15 g
Rýže dušená 600 g
Šalotka 40 g
Strouhanka 50 g
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Filety po celé délce posypeme solí a pepřem, vložíme do máslem vymazaného pekáčku, zasypeme nadrobno pokrájenou šalotkou, posekanou petrželkou a podlijeme hovězím vývarem.
  2. Na pánvi rozpustíme 1 lžíci másla, přisypeme na plátky nakrájené žampiony, krátce orestujeme, zalijeme rajčatovou omáčkou, osolíme, opeříme, necháme probublat a vlijeme do pekáčku na rybu. Nakonec vše posypeme strouhankou. Zapékáme v předehřáté troubě 15 minut.
  3. Podáváme s dušenou rýží.