Zapečené řezy z mořského jazyka
Ingredience
Máslo čerstvé |
20 g |
Omáčka rajčatová |
100 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Žampiony čerstvé |
60 g |
Hovězí vývar základní |
200 ml |
Máslo čerstvé |
30 g |
Mořský jazyk |
600 g |
Pepř černý mletý |
3 špetka |
Petržel kudrnka |
15 g |
Rýže dušená |
600 g |
Šalotka |
40 g |
Strouhanka |
50 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Filety po celé délce posypeme solí a pepřem, vložíme do máslem vymazaného pekáčku, zasypeme nadrobno pokrájenou šalotkou, posekanou petrželkou a podlijeme hovězím vývarem.
- Na pánvi rozpustíme 1 lžíci másla, přisypeme na plátky nakrájené žampiony, krátce orestujeme, zalijeme rajčatovou omáčkou, osolíme, opeříme, necháme probublat a vlijeme do pekáčku na rybu. Nakonec vše posypeme strouhankou. Zapékáme v předehřáté troubě 15 minut.
- Podáváme s dušenou rýží.