Kambala na zeleném pepři
Ingredience
Kambala |
800 g |
Máslo čerstvé |
20 g |
Mléko polotučné |
100 ml |
Nakládaný zelený pepř |
10 g |
Pepř červený celý |
10 g |
Petržel - nať |
30 g |
Sůl |
5 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Plátky kambaly omyjeme a osušíme. Omyjeme petrželku a jemně nasekáme.
- V nepřilnavé pánvi rozehřejeme máslo a aniž by se ještě zcela rozpustilo, přidáme rybí plátky a osmažíme je po obou stranách lehce do zlatova. Přidáme zelený pepř a po špetce soli a špetce čerstvě mletého pepře. Děrovanou kuchyňskou lopatkou rybí plátky vyjmeme a udržujeme je mezi 2 talíři teplé.
- Do šťávy v pánvi přidáme nasekanou petrželku a mléko a na mírném plameni vše za častého míchání povaříme. Přidáme červený pepř, znovu vše promícháme a rybí plátky přelijeme takto připravenou omáčkou.