Kambala na zeleném pepři

Ingredience


Kambala 800 g
Máslo čerstvé 20 g
Mléko polotučné 100 ml
Nakládaný zelený pepř 10 g
Pepř červený celý 10 g
Petržel - nať 30 g
Sůl 5 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Plátky kambaly omyjeme a osušíme. Omyjeme petrželku a jemně nasekáme.
  2. V nepřilnavé pánvi rozehřejeme máslo a aniž by se ještě zcela rozpustilo, přidáme rybí plátky a osmažíme je po obou stranách lehce do zlatova. Přidáme zelený pepř a po špetce soli a špetce čerstvě mletého pepře. Děrovanou kuchyňskou lopatkou rybí plátky vyjmeme a udržujeme je mezi 2 talíři teplé.
  3. Do šťávy v pánvi přidáme nasekanou petrželku a mléko a na mírném plameni vše za častého míchání povaříme. Přidáme červený pepř, znovu vše promícháme a rybí plátky přelijeme takto připravenou omáčkou.