Pstruh s pestem

Ingredience


Bazalka 80 g
Česnek 3 stroužek
Olej olivový extra panenský 120 ml
Oříšky piniové 45 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Sýr Parmezán 50 g
Bazalka 3 g
Limetka 4 ks
Limetková šťáva 3 polévková lžíce
Olej olivový 45 ml
Oříšky piniové 9 g
Pstruh 1025 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. PESTO:
  2. Smícháme v kuchyňském robotu nebo mixéru balené bazalkové listy a piniové ořechy. Několikrát rozmixujeme, přidáme utřený česnek a znovu promixujeme. Během mixování pomalu přiléváme olivový olej. Občas mixér zastavíme a setřeme stěrkou strany nádoby. Přidáme nastrouhaný sýr a znovu mixujeme, dokud nebude směs hladká. Podle chuti přidáme sůl a čerstvě umletý pepř.
  3. RYBA:
  4. Na pánvi si rozpálíme 3 lžíce olivového oleje. Přidáme pstruha a zalijeme ho limetkovou šťávou. Pstruha z každé strany smažíme 4 minuty. Po přidání bazalky a piniových ořechů smažíme další 2-3 minuty. Vyndáme z pánve a dáme stranou.
  5. Před podáváním dáme nahoru každého kousku pstruha lžičku pesta. Podáváme s půlkou limetky.