Pstruh s pestem
Ingredience
Bazalka |
80 g |
Česnek |
3 stroužek |
Olej olivový extra panenský |
120 ml |
Oříšky piniové |
45 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Parmezán |
50 g |
Bazalka |
3 g |
Limetka |
4 ks |
Limetková šťáva |
3 polévková lžíce |
Olej olivový |
45 ml |
Oříšky piniové |
9 g |
Pstruh |
1025 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- PESTO:
- Smícháme v kuchyňském robotu nebo mixéru balené bazalkové listy a piniové ořechy. Několikrát rozmixujeme, přidáme utřený česnek a znovu promixujeme. Během mixování pomalu přiléváme olivový olej. Občas mixér zastavíme a setřeme stěrkou strany nádoby. Přidáme nastrouhaný sýr a znovu mixujeme, dokud nebude směs hladká. Podle chuti přidáme sůl a čerstvě umletý pepř.
- RYBA:
- Na pánvi si rozpálíme 3 lžíce olivového oleje. Přidáme pstruha a zalijeme ho limetkovou šťávou. Pstruha z každé strany smažíme 4 minuty. Po přidání bazalky a piniových ořechů smažíme další 2-3 minuty. Vyndáme z pánve a dáme stranou.
- Před podáváním dáme nahoru každého kousku pstruha lžičku pesta. Podáváme s půlkou limetky.