Smetanová zmrzlina s bílou čokoládou
Ingredience
Čokoláda bílá |
300 g |
Cukr krupice |
2 polévková lžíce |
Smetana 33% (šlehačka) |
300 ml |
Vejce slepičí |
3 ks |
Voda pitná |
100 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Formu vyložíme potravinářskou folií. Zahřejeme v rendlíku cukr, vodu, a poté co se rozpustí, přivedeme směs k varu a povaříme ji 2 minuty. Bílou čokoládu nalámeme a vmícháme do sirupu, až se rozehřeje. Po mírném vychladnutí vmícháme žloutky a směs necháme úplně vychladnout.
- Ušleháme smetanu smícháme s vychladlou hmotou, přidáme ušlehaný sníh ze 3 bílků a směs uložíme do chladničky.
- Zmrzlinu vyjmeme 15 minut před podáváním.