Smetanová zmrzlina s bílou čokoládou

Ingredience


Čokoláda bílá 300 g
Cukr krupice 2 polévková lžíce
Smetana 33% (šlehačka) 300 ml
Vejce slepičí 3 ks
Voda pitná 100 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Formu vyložíme potravinářskou folií. Zahřejeme v rendlíku cukr, vodu, a poté co se rozpustí, přivedeme směs k varu a povaříme ji 2 minuty. Bílou čokoládu nalámeme a vmícháme do sirupu, až se rozehřeje. Po mírném vychladnutí vmícháme žloutky a směs necháme úplně vychladnout.
  2. Ušleháme smetanu smícháme s vychladlou hmotou, přidáme ušlehaný sníh ze 3 bílků a směs uložíme do chladničky.
  3. Zmrzlinu vyjmeme 15 minut před podáváním.