Sardinky po neapolsku

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Olej olivový 60 ml
Oregano čerstvé 60 g
Pepř černý mletý 5 g
Petržel - nať 60 g
Rajčata 4 ks
Sardinka obecná 600 g
Sůl 5 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Šproty vykucháme, utrhneme hlavu, vyjmeme, vyřízneme filátka, omyjeme a osušíme. Ve vařící vodě spaříme rajčata a nasekáme nahrubo.
  2. Oloupeme stroužky česneku a nasekáme. Omyjeme petrželku a jemně nasekáme. Potřeme dno kulaté zapékací nádoby olejem, rozložíme paprskovitě šproty, navrch rozložíme nasekaná rajčata, nasekanou petrželku a oregano. Osolíme, opepříme a zalijeme olejem.
  3. Nádobu dáme na 15 minut do trouby předehřáté na 200 °C. Hotový pokrm podáváme horký, lze i studený.