Sardinky po neapolsku
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Olej olivový |
60 ml |
Oregano čerstvé |
60 g |
Pepř černý mletý |
5 g |
Petržel - nať |
60 g |
Rajčata |
4 ks |
Sardinka obecná |
600 g |
Sůl |
5 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Šproty vykucháme, utrhneme hlavu, vyjmeme, vyřízneme filátka, omyjeme a osušíme. Ve vařící vodě spaříme rajčata a nasekáme nahrubo.
- Oloupeme stroužky česneku a nasekáme. Omyjeme petrželku a jemně nasekáme. Potřeme dno kulaté zapékací nádoby olejem, rozložíme paprskovitě šproty, navrch rozložíme nasekaná rajčata, nasekanou petrželku a oregano. Osolíme, opepříme a zalijeme olejem.
- Nádobu dáme na 15 minut do trouby předehřáté na 200 °C. Hotový pokrm podáváme horký, lze i studený.