Palačinky s kaviárem
Ingredience
Cukr krupice |
2 kávová lžička |
Kaviár |
20 g |
Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce |
Mléko polotučné |
100 ml |
Mouka polohrubá |
100 g |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
1 ks |
Voda pitná |
400 ml |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do mísy dáme mouku, kterou uhněteme s mlékem. Rozpustíme lžíci másla a přidáme ji do směsi spolu s cukrem a solí.
- Přidáme vejce a hněteme s těstem. Přidáme vodu a vypracujeme hladké a tekuté těsto.
- Zbylé máslo rozpustíme v pánvi a z těsta postupně usmažíme palačinky. Uchováme je teplé.
- Palačinky složíme do trojúhelníčků a servírujeme je s kaviárem navrchu.