Rybízové parfait
Ingredience
Cukr krupice |
100 g |
Kachní maso uzené |
600 g |
Meduňka |
50 g |
Rybíz červený |
100 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
100 ml |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Žloutky spolu s vejcem a cukrem rozšleháme ve vodní lázni. Ušleháme smetanu. Opláchneme rybíz, osušíme a rozmixujeme.
- Opereme meduňku, osušíme ji a nasekáme nadrobno. Do obdélníkové formy dáme průhlednou fólii na potraviny. Ušlehanou smetanu s rybízem zlehka smícháme s krémem z vajec.
- Vše nalijeme do formy a obsah rovnoměrně rozprostřeme. Přikryjeme průhlednou fólií a necháme zmrazit přes noc.
- Nakrájíme uzená kachní prsa na tenké plátky a dáme na talíře.
- Z formy vyklopíme parfait, nakrájíme na plátky a naservírujeme na plátky masa.