Rybízové parfait

Ingredience


Cukr krupice 100 g
Kachní maso uzené 600 g
Meduňka 50 g
Rybíz červený 100 g
Smetana 33% (šlehačka) 100 ml
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Žloutky spolu s vejcem a cukrem rozšleháme ve vodní lázni. Ušleháme smetanu. Opláchneme rybíz, osušíme a rozmixujeme.
  2. Opereme meduňku, osušíme ji a nasekáme nadrobno. Do obdélníkové formy dáme průhlednou fólii na potraviny. Ušlehanou smetanu s rybízem zlehka smícháme s krémem z vajec.
  3. Vše nalijeme do formy a obsah rovnoměrně rozprostřeme. Přikryjeme průhlednou fólií a necháme zmrazit přes noc.
  4. Nakrájíme uzená kachní prsa na tenké plátky a dáme na talíře.
  5. Z formy vyklopíme parfait, nakrájíme na plátky a naservírujeme na plátky masa.