Těstoviny s metým masem a játry

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Celer řapíkatý 1 ks
Česnek 1 stroužek
Cibule 1 ks
Hovězí maso mleté 22 g
Hovězí vývar základní 250 ml
Játra kuřecí 120 g
Mrkev kořen 1 ks
Olej olivový 5 polévková lžíce
Oregano čerstvé 1 polévková lžíce
Pancetta 90 g
Passata (drcená rajčata) 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 0.5 kávová lžička
Sýr Parmezán 4 polévková lžíce
Těstoviny Tagliatelle 450 g
Víno bílé 125 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V hlubokém rendlíku na čtyřech lžících oleje asi pět minut restujeme pancettu, poté přidáme drobně pokrájenou cibuli, mrkev, jeden řapík celeru, na plátky pokrájený česnek a smažíme dalších pět minut. Přidáme maso a smažíme, až změní barvu. Celou dobu dobře mícháme, aby se neutvořily z masa hrudky. Přidáme pokrájená játra, osmažíme a vlijeme passatu, víno, vývar, přisypeme koření, osolíme, opepříme, promícháme a pod poklicí vaříme zhruba půl hodiny.
  2. V mezičase ve větším hrnci v osolené vodě uvaříme těstoviny na zkus. Poté je scedíme, necháme řádně okapat a udržujeme v teple.
  3. Když je omáčka hotová, vsypeme těstoviny do mísy, zakápneme lžící oleje, zalijeme omáčkou, z níž jsme vyndali bobkový list, promícháme a podáváme se strouhaným parmazánem.