Svítek s těstovinami a rybami
Ingredience
Bazalka |
10 g |
Česnek |
2 stroužek |
Filé rybí |
600 g |
Máslo čerstvé |
30 g |
Olej olivový |
20 ml |
Pepř černý mletý |
5 g |
Rajčata |
300 g |
Saturejka |
10 g |
Sůl |
5 g |
Těstoviny Risone semolinové |
400 g |
Voda pitná |
4 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Uvaříme těstoviny, pak je scedíme, rozdělíme do 4 nízkých formiček o průměru 16 cm, které jsme lehce vymazali máslem, a necháme je vystydnout.
- V pánvi osmažíme na lžíci oleje oloupaný česnek, přidáme rajčata a saturejku, špetku soli a špetku pepře a dusíme rajčata za občasného zamíchání 15 minut.
- Pokrájíme na kusy rybí plátky a kusy ryb osmažíme v nepřilnavé pánvi na zbývajícím oleji po obou stranách dozlatova, osolíme je a opepříme. Postupně vyklopíme formičky s těstovinami do nepřilnavé pánve s rozehřátým máslem, osmažíme je dozlatova a horké je podáváme s osmaženými rybami, rajčatovou omáčkou a na kousky roztrhanými lístky bazalky.