Svítek s těstovinami a rybami

Ingredience


Bazalka 10 g
Česnek 2 stroužek
Filé rybí 600 g
Máslo čerstvé 30 g
Olej olivový 20 ml
Pepř černý mletý 5 g
Rajčata 300 g
Saturejka 10 g
Sůl 5 g
Těstoviny Risone semolinové 400 g
Voda pitná 4 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Uvaříme těstoviny, pak je scedíme, rozdělíme do 4 nízkých formiček o průměru 16 cm, které jsme lehce vymazali máslem, a necháme je vystydnout.
  2. V pánvi osmažíme na lžíci oleje oloupaný česnek, přidáme rajčata a saturejku, špetku soli a špetku pepře a dusíme rajčata za občasného zamíchání 15 minut.
  3. Pokrájíme na kusy rybí plátky a kusy ryb osmažíme v nepřilnavé pánvi na zbývajícím oleji po obou stranách dozlatova, osolíme je a opepříme. Postupně vyklopíme formičky s těstovinami do nepřilnavé pánve s rozehřátým máslem, osmažíme je dozlatova a horké je podáváme s osmaženými rybami, rajčatovou omáčkou a na kousky roztrhanými lístky bazalky.