Těstoviny s olivami a slaninou
Ingredience
Ančovičky konzervované |
20 g |
Anglická slanina |
180 g |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
2 ks |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Olivy černé |
1 hrst |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Sýr Parmezán |
25 g |
Těstoviny Linguine |
450 g |
Voda pitná |
4 l |
Žampiony čerstvé |
220 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na pánvi na oleji restujeme tenká kolečka cibule, česnek a slaninu nakrájené na drobné kostičky. Mícháme, dokud cibule nezměkne. Poté vmícháme houby pokrájené na plátky, vypeckované a rozpůlené olivy a ančovičky. Směs osolíme, opepříme a na mírném plameni dusíme asi pět minut.
- V mezičase ve větším hrnci uvaříme v osolené vodě těstoviny na zkus a scedíme.
- Když je omáčka hotová, vsypeme těstoviny do mísy, zalijeme omáčkou a posypeme parmazánem. Ihned podáváme.