Těstoviny s olivami a slaninou

Ingredience


Ančovičky konzervované 20 g
Anglická slanina 180 g
Česnek 2 stroužek
Cibule 2 ks
Olej olivový 3 polévková lžíce
Olivy černé 1 hrst
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 0.5 kávová lžička
Sýr Parmezán 25 g
Těstoviny Linguine 450 g
Voda pitná 4 l
Žampiony čerstvé 220 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na pánvi na oleji restujeme tenká kolečka cibule, česnek a slaninu nakrájené na drobné kostičky. Mícháme, dokud cibule nezměkne. Poté vmícháme houby pokrájené na plátky, vypeckované a rozpůlené olivy a ančovičky. Směs osolíme, opepříme a na mírném plameni dusíme asi pět minut.
  2. V mezičase ve větším hrnci uvaříme v osolené vodě těstoviny na zkus a scedíme.
  3. Když je omáčka hotová, vsypeme těstoviny do mísy, zalijeme omáčkou a posypeme parmazánem. Ihned podáváme.