Nepečený dort s bílou i tmavou čokoládou

Ingredience


Čokoláda bílá 180 g
Čokoláda hořká 210 g
Cukr krupice 100 g
Jogurt bílý 200 g
Máslo čerstvé 4 polévková lžíce
Oříšky piniové 50 g
Ovesné vločky 30 g
Smetana 33% (šlehačka) 300 ml
Tvaroh jemný 350 g
Voda pitná 60 ml
Želatina v prášku 1 balení
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ovesné vločky rozdrtíme a smícháme s nakrájenými oříšky. Máslo a 30 g tmavé čokolády rozpustíme ve vodní lázni a přimícháme je k oříškům a vločkám. Spojenou hmotu natlačíme na stěny a dno vymazané formy na dort. Utřeme tvaroh, cukr, jogurt a přimícháme ušlehanou smetanu. Želatinu necháme nabobtnat ve vodě a mícháme ji nad párou, až se rozpustí. Pak ji přidáme do tvarohové směsi. Zbytek tmavé a světlou čokoládu si zvlášť rozpustíme ve vodní lázni. Smíchanou hmotu si rozdělíme na dvě části, do jedné vmícháme černou čokoládu a do druhé bílou. Do formy nanášíme střídavě bílou a pak tmavou vrstvu.
  2. Dort necháme v ledničce dvě hodiny tuhnout, pak můžeme podávat.