Nepečený dort s bílou i tmavou čokoládou
Ingredience
Čokoláda bílá |
180 g |
Čokoláda hořká |
210 g |
Cukr krupice |
100 g |
Jogurt bílý |
200 g |
Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce |
Oříšky piniové |
50 g |
Ovesné vločky |
30 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
300 ml |
Tvaroh jemný |
350 g |
Voda pitná |
60 ml |
Želatina v prášku |
1 balení |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 2 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Ovesné vločky rozdrtíme a smícháme s nakrájenými oříšky. Máslo a 30 g tmavé čokolády rozpustíme ve vodní lázni a přimícháme je k oříškům a vločkám. Spojenou hmotu natlačíme na stěny a dno vymazané formy na dort. Utřeme tvaroh, cukr, jogurt a přimícháme ušlehanou smetanu. Želatinu necháme nabobtnat ve vodě a mícháme ji nad párou, až se rozpustí. Pak ji přidáme do tvarohové směsi. Zbytek tmavé a světlou čokoládu si zvlášť rozpustíme ve vodní lázni. Smíchanou hmotu si rozdělíme na dvě části, do jedné vmícháme černou čokoládu a do druhé bílou. Do formy nanášíme střídavě bílou a pak tmavou vrstvu.
- Dort necháme v ledničce dvě hodiny tuhnout, pak můžeme podávat.