Telecí maso s rajčaty a kukuřicí
Ingredience
Česnek |
3 stroužek |
Chilli paprička sušená |
1 ks |
Cibule |
1 ks |
Kmín římský |
0.5 kávová lžička |
Kukuřice cukrová nakládaná |
180 g |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Pažitka |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Rajčata |
8 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Telecí maso přední |
750 g |
Vývar zeleninový |
150 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 80 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté telecí maso nakrájíme na kostky, osolíme a opepříme. Jeden stroužek česneku nakrájíme nadrobno a přidáme k masu. Opékáme na mírném ohni na rozehřátém oleji, průběžně obracíme.
- Když je maso opečené ze všech stran, zaprášíme ho mletou paprikou a přisypeme nadrobno nasekanou cibuli a jedno na kostičky nakrájené rajče. Opékáme dalších 5 minut, poté přilijeme silný zeleninový vývar a dusíme na mírném ohni asi 45 minut.
- Ostatní rajčata necháme na 30 sekund spařit ve vroucí vodě, oloupeme je, nasekáme na kostičky a přidáme k masu.
- Zbylé stroužky česneku prolisujeme, rozetřeme se solí, mletým římským kmínem a rozmělněnou sušenou chilli papričkou a přimícháme k telecímu masu s rajčaty. Dusíme 15 minut.
- Sterilovanou kukuřici vyjmeme z plechovky a necháme okapat, pak ji přimícháme do pokrmu a dusíme 5 minut, nebo dokud maso nezměkne.
- Podáváme horké, posypané nasekanou pažitkou.