Telecí maso s rajčaty a kukuřicí

Ingredience


Česnek 3 stroužek
Chilli paprička sušená 1 ks
Cibule 1 ks
Kmín římský 0.5 kávová lžička
Kukuřice cukrová nakládaná 180 g
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Pažitka 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 2 špetka
Rajčata 8 ks
Sůl 1 kávová lžička
Telecí maso přední 750 g
Vývar zeleninový 150 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté telecí maso nakrájíme na kostky, osolíme a opepříme. Jeden stroužek česneku nakrájíme nadrobno a přidáme k masu. Opékáme na mírném ohni na rozehřátém oleji, průběžně obracíme.
  2. Když je maso opečené ze všech stran, zaprášíme ho mletou paprikou a přisypeme nadrobno nasekanou cibuli a jedno na kostičky nakrájené rajče. Opékáme dalších 5 minut, poté přilijeme silný zeleninový vývar a dusíme na mírném ohni asi 45 minut.
  3. Ostatní rajčata necháme na 30 sekund spařit ve vroucí vodě, oloupeme je, nasekáme na kostičky a přidáme k masu.
  4. Zbylé stroužky česneku prolisujeme, rozetřeme se solí, mletým římským kmínem a rozmělněnou sušenou chilli papričkou a přimícháme k telecímu masu s rajčaty. Dusíme 15 minut.
  5. Sterilovanou kukuřici vyjmeme z plechovky a necháme okapat, pak ji přimícháme do pokrmu a dusíme 5 minut, nebo dokud maso nezměkne.
  6. Podáváme horké, posypané nasekanou pažitkou.