Vepřové s jehněčím grilované na špízu
Ingredience
Česnek |
3 stroužek |
Cibule |
2 ks |
Jehněčí maso |
300 g |
Koriandr čerstvý |
1 ks |
Olej olivový |
80 ml |
Paprika mletá pálivá |
0.5 kávová lžička |
Paprika mletá sladká |
0.5 kávová lžička |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Vepřová panenka |
300 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 2 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté jehněčí a vepřové maso nakrájíme na větší kostky.
- Do misky nalijeme olivový olej a vmícháme do něj najemno nasekanou petrželovou nať, nasekaný čerstvý koriandr a sladkou i ostrou mletou papriku. Cibuli nasekáme najemno a nasypeme do marinády. Oloupané stroužky česneku prolisujeme a také přimícháme do marinády.
- Kostky masa vkládáme do marinády a necháme přes noc v chladu.
- Marinované kostky masa druhý den napichujeme na špízy a grilujeme asi 2 minuty.
- Ihned podáváme.