Vepřové s jehněčím grilované na špízu

Ingredience


Česnek 3 stroužek
Cibule 2 ks
Jehněčí maso 300 g
Koriandr čerstvý 1 ks
Olej olivový 80 ml
Paprika mletá pálivá 0.5 kávová lžička
Paprika mletá sladká 0.5 kávová lžička
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Vepřová panenka 300 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté jehněčí a vepřové maso nakrájíme na větší kostky.
  2. Do misky nalijeme olivový olej a vmícháme do něj najemno nasekanou petrželovou nať, nasekaný čerstvý koriandr a sladkou i ostrou mletou papriku. Cibuli nasekáme najemno a nasypeme do marinády. Oloupané stroužky česneku prolisujeme a také přimícháme do marinády.
  3. Kostky masa vkládáme do marinády a necháme přes noc v chladu.
  4. Marinované kostky masa druhý den napichujeme na špízy a grilujeme asi 2 minuty.
  5. Ihned podáváme.