Dušené jehněčí na špízu

Ingredience


Česnek 6 stroužek
Cibule 1 ks
Jehněčí maso 800 g
Nové koření celé 0.333333 kávová lžička
Olej olivový 80 ml
Pepř černý mletý 2 špetka
Rozmarýn čerstvý 1 ks
Sůl 1 kávová lžička
Víno bílé 250 ml
Voda pitná 510 ml
Zakysaná smetana 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Jehněčí maso nakrájíme na větší kostky.
  2. V misce smícháme 80 ml bílého vína se třemi prolisovanými stroužky česneku, opepříme a osolíme a přilijeme 60 ml vody. Maso klademe do marinády a necháme jeden den odležet v chladničce.
  3. Po uplynutí doby marinování kostky masa vyjmeme a napichujeme na špízy. Smažíme na rozehřátém oleji přikryté pokličkou. Po pěti minutách přidáme prolisované zbylé stroužky česneku, najemno nasekanou cibuli, nové koření a nasekaný čerstvý rozmarýn. Osolíme, promícháme a přilijeme zbylé víno a 450 ml vody. Dusíme zvolna asi 90 minut, poté vmícháme zakysanou smetanu a dusíme ještě asi 20 minut.