Dušené jehněčí na špízu
Ingredience
Česnek |
6 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Jehněčí maso |
800 g |
Nové koření celé |
0.333333 kávová lžička |
Olej olivový |
80 ml |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Rozmarýn čerstvý |
1 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Víno bílé |
250 ml |
Voda pitná |
510 ml |
Zakysaná smetana |
200 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 120 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Jehněčí maso nakrájíme na větší kostky.
- V misce smícháme 80 ml bílého vína se třemi prolisovanými stroužky česneku, opepříme a osolíme a přilijeme 60 ml vody. Maso klademe do marinády a necháme jeden den odležet v chladničce.
- Po uplynutí doby marinování kostky masa vyjmeme a napichujeme na špízy. Smažíme na rozehřátém oleji přikryté pokličkou. Po pěti minutách přidáme prolisované zbylé stroužky česneku, najemno nasekanou cibuli, nové koření a nasekaný čerstvý rozmarýn. Osolíme, promícháme a přilijeme zbylé víno a 450 ml vody. Dusíme zvolna asi 90 minut, poté vmícháme zakysanou smetanu a dusíme ještě asi 20 minut.