Řezy z mořského jazyka s bramborami a artyčoky
Ingredience
Artyčoky |
300 g |
Brambory |
300 g |
Máslo čerstvé |
75 g |
Mořský jazyk |
600 g |
Omáčka rybí |
10 ml |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Rajčata |
100 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vývar rybí |
50 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěné brambory a spodní části artyčoků nakrájíme na menší kostičky. Na pánvi rozpustíme 2 lžíce másla a kostičky na něm usmažíme doměkka asi 12 minut. Brambory s artyčoky vyndáme a na stejné pánvi orestujeme plátky rajčat 1 minutu.
- Filety z ryby pokrájíme na širší proužky, posypeme solí, pepřem a na jiné pánvi s máslem usmažíme dozlatova. Do zbylého másla přilijeme trošku vývaru a nakapeme rybí omáčku.
- Porce ryby rozdělíme na talíře, obložíme bramborami a artyčoky. Ozdobíme plátky smažených rajčat. Každou porci zakapeme šťávou z pánve, na které se smažila ryba.