Řezy z mořského jazyka s bramborami a artyčoky

Ingredience


Artyčoky 300 g
Brambory 300 g
Máslo čerstvé 75 g
Mořský jazyk 600 g
Omáčka rybí 10 ml
Pepř černý mletý 2 špetka
Rajčata 100 g
Sůl 1 kávová lžička
Vývar rybí 50 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné brambory a spodní části artyčoků nakrájíme na menší kostičky. Na pánvi rozpustíme 2 lžíce másla a kostičky na něm usmažíme doměkka asi 12 minut. Brambory s artyčoky vyndáme a na stejné pánvi orestujeme plátky rajčat 1 minutu.
  2. Filety z ryby pokrájíme na širší proužky, posypeme solí, pepřem a na jiné pánvi s máslem usmažíme dozlatova. Do zbylého másla přilijeme trošku vývaru a nakapeme rybí omáčku.
  3. Porce ryby rozdělíme na talíře, obložíme bramborami a artyčoky. Ozdobíme plátky smažených rajčat. Každou porci zakapeme šťávou z pánve, na které se smažila ryba.