Vepřový špíz
Ingredience
Citrony |
1 ks |
Hořčice |
3 polévková lžíce |
Jablka |
1 ks |
Olej olivový |
10 g |
Pomerančová šťáva |
2 polévková lžíce |
Smetana 12% (konzumní) |
1.5 dl |
Vepřové maso libové |
1 kg |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Nakrájíme maso a jablka na kostičky, citrón na plátky.
- Nakrájené suroviny napichujeme na špejle.
- V míse smícháme polovinu hořčice, polovinu pomerančové šťávy a olej.
- Připravené špízy grilujeme 15 minut při častém otáčení, špízy potíráme připravenou marinádou.
- Zbylé suroviny promícháme a podáváme se špízy.