Těstoviny v omáčce s čabajskou klobásou
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Klobása - Čabajka |
220 g |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Paprika červená |
1 ks |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Paprika žlutá |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Rajčata Cherry |
8 ks |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
800 g |
Rajčata sušená sterilovaná |
1 polévková lžíce |
Salát hlávkový |
1 ks |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Těstoviny Penne |
450 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Ve velkém silnostěnném rendlíku na dvou lžících oleje restujeme pokrájenou cibuli. Po zhruba pěti minutách vmícháme na kousky pokrájené papriky, pyré ze sušených rajčat, konzervovaná rajčata i s nálevem, mletou papriku a směs za stálého míchání vaříme. Vmícháme slupky zbavenou klobásu nakrájenou na kolečka, přidáme sůl, pepř, zamícháme a pod poklicí dusíme asi patnáct minut.
- V mezičase ve větším hrnci uvaříme v osolené vodě těstoviny na zkus, scedíme a udržujeme v teple.
- Když je omáčka hotová, vysypeme těstoviny na mísu, promícháme se zbylým olivovým olejem, přelijeme omáčkou, řádně promícháme a zdobíme posekanou petrželkou. Ihned podáváme s listy salátu (můžeme použít i několik druhů) a rozpůlených Cherry rajčat.