Těstoviny v omáčce s čabajskou klobásou

Ingredience


Cibule 1 ks
Klobása - Čabajka 220 g
Olej olivový 3 polévková lžíce
Paprika červená 1 ks
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Paprika žlutá 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Rajčata Cherry 8 ks
Rajčata loupaná (konzervovaná) 800 g
Rajčata sušená sterilovaná 1 polévková lžíce
Salát hlávkový 1 ks
Sůl 0.5 kávová lžička
Těstoviny Penne 450 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ve velkém silnostěnném rendlíku na dvou lžících oleje restujeme pokrájenou cibuli. Po zhruba pěti minutách vmícháme na kousky pokrájené papriky, pyré ze sušených rajčat, konzervovaná rajčata i s nálevem, mletou papriku a směs za stálého míchání vaříme. Vmícháme slupky zbavenou klobásu nakrájenou na kolečka, přidáme sůl, pepř, zamícháme a pod poklicí dusíme asi patnáct minut.
  2. V mezičase ve větším hrnci uvaříme v osolené vodě těstoviny na zkus, scedíme a udržujeme v teple.
  3. Když je omáčka hotová, vysypeme těstoviny na mísu, promícháme se zbylým olivovým olejem, přelijeme omáčkou, řádně promícháme a zdobíme posekanou petrželkou. Ihned podáváme s listy salátu (můžeme použít i několik druhů) a rozpůlených Cherry rajčat.