Bavorský hovězí závitek
Ingredience
Brambory |
200 g |
Cibule |
200 g |
Hovězí maso zadní |
750 g |
Hovězí vývar základní |
1200 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 g |
Nové koření celé |
1 g |
Okurky nakládané |
70 g |
Pepř černý mletý |
1 g |
Sůl |
30 g |
Tuk |
150 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
Vepřový bok uzený |
225 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Hovězí maso opláchneme, osušíme a nakrájíme přes vlákno na plátky. Rozklepeme je doširoka a mírně osolíme.
- Oloupané, uvařené a prochladlé brambory nakrájíme na kostičky. Stejně nakrájíme i uzený bůček uvařený doměkka a zbavený kůže a kostí.
- Cibuli oloupeme a na drobno nakrájíme. Na třetině tuku osmažíme třetinu cibule, přidáme nakrájený bůček, okurky, brambory, osolíme, opepříme a po prohřátí směs spojíme vejci a promícháme.
- Plátky masa směsí naplníme, zabalíme a upevníme párátky.
- Zbylou cibuli osmažíme dorůžova na tuku, přidáme závitky, opečeme je, podlijeme vývarem, přidáme nové koření a pod poklicí dusíme doměkka. Během dušení maso obracíme a podléváme teplou vodou.
- Měkké závitky vyjmeme a zbavíme párátek. Vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vlažným vývarem a rozmícháme. Za občasného promíchání provaříme.
- Nakonec omáčku procedíme přes hustý cedník na maso, podle chuti přisolíme a ještě vše krátce podusíme.