Bavorský hovězí závitek

Ingredience


Brambory 200 g
Cibule 200 g
Hovězí maso zadní 750 g
Hovězí vývar základní 1200 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 50 g
Nové koření celé 1 g
Okurky nakládané 70 g
Pepř černý mletý 1 g
Sůl 30 g
Tuk 150 g
Vejce slepičí 2 ks
Vepřový bok uzený 225 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Hovězí maso opláchneme, osušíme a nakrájíme přes vlákno na plátky. Rozklepeme je doširoka a mírně osolíme.
  2. Oloupané, uvařené a prochladlé brambory nakrájíme na kostičky. Stejně nakrájíme i uzený bůček uvařený doměkka a zbavený kůže a kostí.
  3. Cibuli oloupeme a na drobno nakrájíme. Na třetině tuku osmažíme třetinu cibule, přidáme nakrájený bůček, okurky, brambory, osolíme, opepříme a po prohřátí směs spojíme vejci a promícháme.
  4. Plátky masa směsí naplníme, zabalíme a upevníme párátky.
  5. Zbylou cibuli osmažíme dorůžova na tuku, přidáme závitky, opečeme je, podlijeme vývarem, přidáme nové koření a pod poklicí dusíme doměkka. Během dušení maso obracíme a podléváme teplou vodou.
  6. Měkké závitky vyjmeme a zbavíme párátek. Vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vlažným vývarem a rozmícháme. Za občasného promíchání provaříme.
  7. Nakonec omáčku procedíme přes hustý cedník na maso, podle chuti přisolíme a ještě vše krátce podusíme.