Závitky z mořského jazyka s nádivkou

Ingredience


Cibule 20 g
Mléko polotučné 50 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 20 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Sardelová pasta 15 g
Strouhanka 80 g
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 1 ks
Žampiony čerstvé 20 g
Máslo čerstvé 25 g
Mořský jazyk 600 g
Omáčka rybí 15 ml
Pepř černý mletý 2 špetka
Sůl 1 kávová lžička
Vývar rybí 300 ml
Brambory pečené 600 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do misky nasypeme strouhanku, mouku, sůl, pepř, přilijeme mléko, ve kterém jsme rozmíchali trochu sardelové pasty a přidáme vejce, nadrobno nakrájené žampiony a cibulku. Dobře promícháme.
  2. Filety z ryby rozkrojíme na 4 podlouhlé díly, každý díl osolíme, opeříme a potřeme nádivkou. Zavineme do šneku a zpevníme párátkem.
  3. Do hrnce nalijeme rybí vývar, přidáme lžíci másla, vložíme závitky, zakryjeme a dusíme 12 až 15 minut.
  4. Závitky rozdělíme na talíře, pokapeme rybí omáčkou a jako přílohu volíme pečené brambory.