Závitky z mořského jazyka s nádivkou
Ingredience
Cibule |
20 g |
Mléko polotučné |
50 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
20 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sardelová pasta |
15 g |
Strouhanka |
80 g |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
1 ks |
Žampiony čerstvé |
20 g |
Máslo čerstvé |
25 g |
Mořský jazyk |
600 g |
Omáčka rybí |
15 ml |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vývar rybí |
300 ml |
Brambory pečené |
600 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do misky nasypeme strouhanku, mouku, sůl, pepř, přilijeme mléko, ve kterém jsme rozmíchali trochu sardelové pasty a přidáme vejce, nadrobno nakrájené žampiony a cibulku. Dobře promícháme.
- Filety z ryby rozkrojíme na 4 podlouhlé díly, každý díl osolíme, opeříme a potřeme nádivkou. Zavineme do šneku a zpevníme párátkem.
- Do hrnce nalijeme rybí vývar, přidáme lžíci másla, vložíme závitky, zakryjeme a dusíme 12 až 15 minut.
- Závitky rozdělíme na talíře, pokapeme rybí omáčkou a jako přílohu volíme pečené brambory.