Salát s mořskými rybami
Ingredience
Chilli paprička |
1 ks |
Citronová šťáva |
4 polévková lžíce |
Losos - filety |
500 g |
Mořský ďas |
500 g |
Mořský jazyk |
200 g |
Ocet Sherry |
2 polévková lžíce |
řepkový olej |
4 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Žampiony čerstvé |
8 ks |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 3 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Rybí filety omyjeme, osušíme, osolíme a pokapeme polovinou citronové šťávy. Na pánvi rozpustíme máslo a ryby na něm 3 minuty opečeme. Po vyjmutí je opepříme a odložíme.
- Salátové listy natrháme na menší kousky a dáme do velké mísy. Řepkový olej smícháme s octem, sherry a zbytkem citronové šťávy. Chilli papričku nakrájíme nadrobno a přimícháme do dresinku.
- Očistíme žampiony a nakrájíme je na tenké plátky. Promícháme je s dresinkem, osolíme a opepříme. Rybí filety upravíme na salátové listy a zakápneme dresinkem se žampiony.