Salát s mořskými rybami

Ingredience


Chilli paprička 1 ks
Citronová šťáva 4 polévková lžíce
Losos - filety 500 g
Mořský ďas 500 g
Mořský jazyk 200 g
Ocet Sherry 2 polévková lžíce
řepkový olej 4 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Žampiony čerstvé 8 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rybí filety omyjeme, osušíme, osolíme a pokapeme polovinou citronové šťávy. Na pánvi rozpustíme máslo a ryby na něm 3 minuty opečeme. Po vyjmutí je opepříme a odložíme.
  2. Salátové listy natrháme na menší kousky a dáme do velké mísy. Řepkový olej smícháme s octem, sherry a zbytkem citronové šťávy. Chilli papričku nakrájíme nadrobno a přimícháme do dresinku.
  3. Očistíme žampiony a nakrájíme je na tenké plátky. Promícháme je s dresinkem, osolíme a opepříme. Rybí filety upravíme na salátové listy a zakápneme dresinkem se žampiony.