Závitky bulgogi
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Med včelí |
80 g |
Ocet vinný červený |
60 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
705 ml |
Zázvor celý |
10 g |
Asijská omáčka |
60 ml |
Česnek |
3 stroužek |
Cibulka jarní |
9 ks |
Hovězí roštěnka vys. peč. |
455 g |
Med včelí |
40 g |
Olej sezamový |
80 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Salát ledový |
1 ks |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Hovězí maso nakrájíme na tenké kousky a dáme stranou.
- Ve velké míse smícháme najemno nasekaný česnek a jarní cibulku. Přidáme 60 ml BBB Asijské omáčky, med a sezamový olej. Dochutíme solí a pepřem. Přidáme hovězí maso a necháme ho 1 hodinu naložené.
- Na mírném plameni restujeme hovězí maso 10 - 15 minut, dokud není propečené. Omyjeme salátové listy a balíme do nich hovězí maso a můžeme jíst.
- BBB Asijská omáčka (náhražka sójové omáčky):
- Utřeme si česnek a nasekáme nadrobno zázvor. Česnek, med, ocet, pepř, sůl, vodu a zázvor smícháme v hrnci a vaříme na mírném plameni 15 - 20 minut, dokud se omáčka nezredukuje na množství cca 130 ml. Dáme do láhve a uchováváme v lednici až 2 týdny.