Závitky bulgogi

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Med včelí 80 g
Ocet vinný červený 60 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 705 ml
Zázvor celý 10 g
Asijská omáčka 60 ml
Česnek 3 stroužek
Cibulka jarní 9 ks
Hovězí roštěnka vys. peč. 455 g
Med včelí 40 g
Olej sezamový 80 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Salát ledový 1 ks
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Hovězí maso nakrájíme na tenké kousky a dáme stranou.
  2. Ve velké míse smícháme najemno nasekaný česnek a jarní cibulku. Přidáme 60 ml BBB Asijské omáčky, med a sezamový olej. Dochutíme solí a pepřem. Přidáme hovězí maso a necháme ho 1 hodinu naložené.
  3. Na mírném plameni restujeme hovězí maso 10 - 15 minut, dokud není propečené. Omyjeme salátové listy a balíme do nich hovězí maso a můžeme jíst.
  4. BBB Asijská omáčka (náhražka sójové omáčky):
  5. Utřeme si česnek a nasekáme nadrobno zázvor. Česnek, med, ocet, pepř, sůl, vodu a zázvor smícháme v hrnci a vaříme na mírném plameni 15 - 20 minut, dokud se omáčka nezredukuje na množství cca 130 ml. Dáme do láhve a uchováváme v lednici až 2 týdny.