Řezy z mořského jazyka po provensálsku
Ingredience
Brambory pečené |
600 g |
Cibule |
50 g |
Citronová šťáva |
10 ml |
Mořský jazyk |
600 g |
Olej olivový |
30 ml |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Petržel kudrnka |
15 g |
Rajčata |
100 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Filety vyrovnáme do pekáčku, posypeme solí a pepřem, zakapeme citronovou šťávou.
- V rendlíku rozpálíme olej, přisypeme nadrobno pokrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme jadérek a pokrájíme na kolečka. Plátky rajčat vložíme na cibulku do rendlíku a krátce orestujeme. Rajčata s cibulí nalijeme na rybu do pekáče i s olejem, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 12 minut.
- Rybu rozporcujeme na talíře a posypeme posekanou petrželkou. Jako přílohu podáváme pečené brambory.