Řezy z mořského jazyka po provensálsku

Ingredience


Brambory pečené 600 g
Cibule 50 g
Citronová šťáva 10 ml
Mořský jazyk 600 g
Olej olivový 30 ml
Pepř černý mletý 2 špetka
Petržel kudrnka 15 g
Rajčata 100 g
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Filety vyrovnáme do pekáčku, posypeme solí a pepřem, zakapeme citronovou šťávou.
  2. V rendlíku rozpálíme olej, přisypeme nadrobno pokrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme jadérek a pokrájíme na kolečka. Plátky rajčat vložíme na cibulku do rendlíku a krátce orestujeme. Rajčata s cibulí nalijeme na rybu do pekáče i s olejem, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 12 minut.
  3. Rybu rozporcujeme na talíře a posypeme posekanou petrželkou. Jako přílohu podáváme pečené brambory.