Zelený chřest se slaninou
Ingredience
Anglická slanina |
200 g |
Balsamico ocet |
1 polévková lžíce |
Chřest zelený |
2 kg |
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Med akátový |
2 polévková lžíce |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Petržel - nať |
1 ks |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Zelený chřest očistíme a spodní třetinu oloupeme. V hrnci přivedeme k varu vodu, přidáme sůl, cukr, máslo a chřest v ní vaříme 15 minut.
- Vyjmeme z hrnce a necháme okapat. Po dvou stoncích chřestu zabalíme do plátku slaniny. Rolky pokládáme na velkou mísu.
- Opláchneme petrželku, dáme do mixéru, přidáme akátový med, olivový olej a balsamikový ocet. Vše rozmixujeme a omáčku podáváme k chřestovým závitkům.