Zelený chřest se slaninou

Ingredience


Anglická slanina 200 g
Balsamico ocet 1 polévková lžíce
Chřest zelený 2 kg
Cukr krupice 1 kávová lžička
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Med akátový 2 polévková lžíce
Olej olivový 3 polévková lžíce
Petržel - nať 1 ks
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Zelený chřest očistíme a spodní třetinu oloupeme. V hrnci přivedeme k varu vodu, přidáme sůl, cukr, máslo a chřest v ní vaříme 15 minut.
  2. Vyjmeme z hrnce a necháme okapat. Po dvou stoncích chřestu zabalíme do plátku slaniny. Rolky pokládáme na velkou mísu.
  3. Opláchneme petrželku, dáme do mixéru, přidáme akátový med, olivový olej a balsamikový ocet. Vše rozmixujeme a omáčku podáváme k chřestovým závitkům.