Rybí vývar po terstsku
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Chilli paprička |
1 ks |
Cibule |
1 ks |
Hrášek |
200 g |
Olej olivový |
120 ml |
Pepř černý mletý |
5 g |
Petržel - nať |
60 g |
Rajčata |
200 g |
Sépie |
800 g |
Sůl |
5 g |
Vývar rybí |
100 ml |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyjeme rajčata, povaříme minutu ve vařící vodě a nahrubo nasekáme. Oloupeme cibuli a stroužek česneku, omyjeme a jemně nasekáme. Vykucháme sépie, odřízneme chapadla, odstraníme oči a zobáček, stáhneme kůži, vyjmeme hřbetní kost, pokrájíme, omyjeme a osušíme. Omyjeme petrželku, osušíme a nasekáme.
- Do pánve nalijeme olej, přidáme papričku, nasekanou cibuli a nasekaný česnek a osmažíme. Přidáme připravené sépie a za občasného zamíchání smažíme. Osolíme, opepříme, vyjmeme a udržujeme teplé.
- Do stejné pánve nasypeme hrášek a osmažíme. Přidáme nasekaná rajčata, vařící vývar a sépie a vše uvedeme pomalu do varu. Vaříme, dokud nebudou sépie měkké. Vše posypeme nasekanou petrželkou. Hotový pokrm podáváme horký.