Paštika s jehněčím masem a ovčím sýrem

Ingredience


Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
Vepřový bok 250 g
Česnek 2 ks
Cibule 1 ks
Hovězí vývar základní 3 dl
Jehněčí maso 800 g
Listové těsto 250 g
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Olej olivový jedlý 4 polévková lžíce
Olivy nakládané 75 g
Pepř bílý 1 kávová lžička
Sůl 0.5 polévková lžíce
Sýr ovčí tvrdý - Pecorino 125 g
Tymián čerstvý 1 kávová lžička
Vejce slepičí 1 ks
Víno červené 3 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vepřový bůček omyjeme, pokrájíme a jemně pomeleme v masovém mlýnku, pak ho v míse promícháme se solí a černým pepřem.
  2. Cibuli a česnek očistíme a drobně pokrájíme. Omyté jehněčí maso nakrájíme na malé kostičky. V pánvi si rozpálíme olivový olej, dáme na něj cibuli s česnekem, krátce orestujeme, přidáme pokrájené maso, tymián, sůl, pepř, promícháme a osmažíme dozlatova. Pak přilijeme hovězí vývar, červené víno, zakryjeme pokličkou a dusíme přibližně 30 minut. Podušené maso vyjmeme a dáme do mísy k mletému masu. Důkladně promícháme, přidáme nakládané zelené olivy bez pecek, ovčí sýr pokrájený na kostičky a znovu vše promícháme.
  3. Pečící formu si vymažeme 1 lžící oleje, naplníme masovou směsí a okraje potřeme bílkem.
  4. Na pomoučeném vále si vyválíme z listového těsta plát, který bude o 2 cm větší než je forma. Plátem těsta zakryjeme masovou směs, okraje přitiskneme a uprostřed vykrojíme otvor asi o průměru 5 cm. Pak těsto potřeme žloutkem a dáme do dobře vyhřáté trouby péct. Pečeme při 200 °C přibližně 45 minut dozlatova.