Olivová salsa s česnekem a kapary

Ingredience


Česnek 6 stroužek
Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Kapary 100 g
Olej olivový 450 ml
Olivy zelené 80 g
Pepř černý mletý 2 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Sůl 0.5 kávová lžička
Vaječný žloutek slepičí 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Olivy zbavíme pecek, kapary necháme okapat. Oloupané stroužky česneku prolisujeme a rozetřeme se solí. Olivy a kapary vložíme do mixéru, přidáme rozetřený česnek, nasekanou petrželovou nať, olivový olej a rozmixujeme.
  2. Jako poslední přidáme žloutky, lžíci citronové šťávy, sůl a pepř. Znovu rozmixujeme.
  3. Salsu necháme uležet v chladničce 24 hodin.
  4. Podáváme k masu, především grilovanému.