Olivová salsa s česnekem a kapary
Ingredience
Česnek |
6 stroužek |
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Kapary |
100 g |
Olej olivový |
450 ml |
Olivy zelené |
80 g |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vaječný žloutek slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Olivy zbavíme pecek, kapary necháme okapat. Oloupané stroužky česneku prolisujeme a rozetřeme se solí. Olivy a kapary vložíme do mixéru, přidáme rozetřený česnek, nasekanou petrželovou nať, olivový olej a rozmixujeme.
- Jako poslední přidáme žloutky, lžíci citronové šťávy, sůl a pepř. Znovu rozmixujeme.
- Salsu necháme uležet v chladničce 24 hodin.
- Podáváme k masu, především grilovanému.