Maminčiny chilli fazole
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Chilli koření mleté |
5 g |
Cibule |
1 ks |
Fazole červené |
1 hrst |
Hovězí maso mleté |
450 g |
Kmín drcený |
1 kávová lžička |
Olej olivový |
15 ml |
Paprika zelená |
1 ks |
Rajčata |
5 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 140 min
-
Počet porcí: 9 porcí
- Červené fazole namočíme na 10-14 hodin do vody. Fazole by měly být zcela ponořené. Pokud voda bude hodně bublinkatá z "plynu", který z luštěnin uniká, tak je scedíme a nalijeme vodu čerstvou.
- Po namočení fazole uvaříme a dáme do hrnce s čerstvou vodou. Přivedeme k varu a necháme probublávat tak dlouho, dokud nebudou uvařené. Asi 1-2 hodiny.
- Na pánvi rozpálíme olivový olej a dozlatova osmažíme nasekaný česnek a cibuli. Přidáme chilli a mletý kmín a mícháme 1-2 minuty. Přidáme hovězí, papriku zbavenou semínek a nakrájenou na kostky, nakrájená rajčata a vaříme přibližně 20 minut, dokud není vše hotové. Přidáme předvařené a scezené fazole, osolíme a dobře promícháme.