Maminčiny chilli fazole

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Chilli koření mleté 5 g
Cibule 1 ks
Fazole červené 1 hrst
Hovězí maso mleté 450 g
Kmín drcený 1 kávová lžička
Olej olivový 15 ml
Paprika zelená 1 ks
Rajčata 5 ks
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Červené fazole namočíme na 10-14 hodin do vody. Fazole by měly být zcela ponořené. Pokud voda bude hodně bublinkatá z "plynu", který z luštěnin uniká, tak je scedíme a nalijeme vodu čerstvou.
  2. Po namočení fazole uvaříme a dáme do hrnce s čerstvou vodou. Přivedeme k varu a necháme probublávat tak dlouho, dokud nebudou uvařené. Asi 1-2 hodiny.
  3. Na pánvi rozpálíme olivový olej a dozlatova osmažíme nasekaný česnek a cibuli. Přidáme chilli a mletý kmín a mícháme 1-2 minuty. Přidáme hovězí, papriku zbavenou semínek a nakrájenou na kostky, nakrájená rajčata a vaříme přibližně 20 minut, dokud není vše hotové. Přidáme předvařené a scezené fazole, osolíme a dobře promícháme.